Hildo's zwartkruit wedstrijdkalender!
Evenementen, westerndagen en -weekeinden! Zwartkruit only

 Back to zwartkruit index         

Voor alle hier vermelde wedstrijden / evenementen geldt dat alle zwartkruitschutters welkom zijn. Bezoek aan de beurzen van de Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars is alleen toegankelijk voor de VNW-leden en hun introducé's.

Evenement aanmelden

Mail als u meent dat uw zwartkruit evenement hier niet zou misstaan. Wellicht dat een bezoeker in spé het leest. Als u foutjes in data ziet, of iets anders wat niet klopt, heel graag doorgeven, dan zal Hildo het onverwijld corrigeren.

Misschien ten overvloede: Hildo neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor de juistheid van de hier geplaatste data, alles is onder voorbehoud, want hij is een warhoofd. Het is van belang, alvorens af te reizen, contact op te nemen met de organisatie van de wedstrijd, of het evenement, zodat u zeker weet dat alles klopt.

Kleding

Voor alle westernevenementen wordt gepaste kleding op prijs gesteld. Schietkleding als schietjassen en dergelijke zijn nooit toegestaan.

Nederland

Neem uw KNSA lidmaatschapskaart en wapenverlof mee naar de wedstrijd. Zorg ervoor dat u een uitnodiging bij u hebt van de organiserende schietvereniging zodat de politie, bij een eventuele controle, kan zien waar u met uw wapens naar toe gaat.

Buitenland

Voor wedstrijden in het buitenland heeft u, behalve uw KNSA lidmaatschapskaart, wapenverlof en een uitnodiging van de organiserende schietvereniging, ook nog een Europese Vuurwapenpas nodig. Deze is te verkrijgen via Bijzondere Wetten. Een Vuurwapenpas kost op het moment van schrijven (2012) 40 euro en is een jaar geldig. De pas loopt tegelijk af met uw verlof en kan vijf maal verlengd worden voor tien euro per keer. De wapens waar u in het buitenland mee wilt gaan schieten, of ook alle wapens die u heeft, kunnen er op worden bijgeschreven. Voor sommige landen is uw Europese Vuurwapenpas niet voldoende. Stel u van te voren op de hoogte van de wetten die voor het door u te bezoeken land gelden voor zowel wapens als munitie, ook voor de eventuele transitlanden, om ellende te voorkomen.

Dutch Muzzleloaders wedstrijdkalender

Weten wat, wanneer, waar gebeurt volgens de Dutch Muzzleloaders? Klik hier naar The Dutch Muzzleloaders.

Belangrijk

Data voorzien van ?? zijn op dit moment nog niet bekend / doorgegeven.

De organiserende clubs gaarne data doorgeven zodra bekend.

 

 6 jan. 2018 - Oliebollenwedstrijd  (Wenum-Wiesel)

Voorheen werd de fameuze oliebollenwedstrijd georganiseerd door SV De Vrijheid in Hoogeveen, maar de organisatie is nu in handen van DVS (De Veluwse Schutters). Derhalve is het vanaf 9.00h t/m 16.00h knallen en oliebollen eten tot u ploft op het terrein van Weasel Creek.

Adres: Oude Zwolseweg 158, 7345 DG Wenum-Wiesel (Bij Apeldoorn).

Website De Veluwse Schutters

Uitnodiging

 

 19-21 jan. 2018 - Wintertreffen SV Düring (Duitsland)

Koud hè? Naast caravan, camper of tent is een warme slaapzak aan te bevelen. Diehard cowboys en bevroren kogels vindt u hier altijd in het derde weekend van januari!

Adres: Stinstedter Weg 27612 Loxstedt, Duitsland.

Website SV Düring

 

 21 jan. 2018 - Antieke Wapen & Schietsportbeurs (Winterswijk)

Sinds 2016 andere locatie. Van 10.00 tot 15.00 h heeft u in Winterswijk toegang, op vertoon van jachtakte, wapenverlof, KNSA pasje, VNW of EdB lidmaatschap, tegen een entree van 4.00 euro per persoon. U mag een introducé meenemen voor wie u verantwoordelijk bent. Antieke wapens, herlaadmateriaal, lectuur, etc. worden aangeboden. Verlofplichtige spullen als niet vrijgestelde wapens, patronen, slaghoedjes, kruit, etc. mogen niet fysiek aanwezig zijn. Lege hulzen mogen wel.
Adres: Gebouw Wilhelmina, Meester Meinenweg 1, 7107 AN Winterswijk-Kotten.

Contact: Henrie van Koot. Tel. 06-538.51.525 (van 19.00 - 21.00h).

Website

 

 10 feb. 2018 - Gunsmoke festival (Apeldoorn)

Het jaarlijkse Gunsmoke festival, georganiseerd door de Koninklijke Scherpschutters Van De Veluwe. Op het program staan voor- en achterlaad revolver en voor- en achterlaadgeweer. Alles op de 25 meter. Ook het Europees Kampioenschap duel, georganiseerd door de DFDA, zal worden verschoten. Bent u van mening dat ú de snelste duelschutter van Europa bent, dan is het nú het moment om dat te laten zien!

Adres: De Schuttershof, Laan van Zevenhuizen 399, Apeldoorn.

Website KSvdV

Uitnodiging

 

 3-4 maart 2018 - Saencity (Zaandam)

Een tweedaagse zwartkruitwedstrijd georganiseerd door SSV Zaanstad in Zaandam. Kamperen kan niet, maar als u van ver komt is er vast wel een motel of B&B te regelen. De mannen van SSV Zaandam hebben een succesformule waarbij hamburgers en gezelligheid een belangrijk ingrediënt zijn, want inmiddels moet u voor de eerste Saencity al meer dan 20 jaar terug in de tijd. Alles wordt op de 25 meter geschoten, waarbij tijdens de 50 meter disciplines (Vetterli, Lamarmora, Pope en Dreyse) gebruik wordt gemaakt van een verkleinde geweerkaart. Op de 25 meter worden Mariette, Webley en Kuchenreuter verschoten. De series duren 30 minuten, 10 minuten wisseltijd en voorinschrijving is verplicht. Westernkleding wordt op prijs gesteld. Schietkleding e.d. is niet toegestaan, net zomin als het dragen van wapens.

Wedstrijdopgave: 06-14987224 of info@ssvzaanstad.nl

Adres: Sportlaan 2, 1508 DZ Zaandam

Website: SSV Zaanstad

 

 4 maart 2018 - VNW Wapenbeurs (Lunteren)

Alleen toegankelijk voor leden van de VNW (Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars). Toegang voor leden gratis, introducé's 5 euro.

Adres: CongresHotel De Werelt, Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren (Ede)

Website VNW

 

 ?? maart 2018 - Snertwedstrijd (Helmond)

Snertweer of geen snertweer, vandaag kunt u uw wapens laden om de strijd aan te gaan bij de Snertwedstrijd van de Helmondse Schietsport Vereniging (HSV) De Helm. De 25 meter zijn voor de vuistvuurwapens, de 50 en zelfs 100 meter worden verschoten met de lange wapens. Inschrijven 8 euro voor de eerste serie, inclusief een lekker warme bak snert, en voor de daaropvolgende series gaan voor 6 euro. Inschrijvingen, disciplines en schiettijden zijn strak georganiseerd. Inschrijf-info op de uitnodiging.

Adres: HSV De Helm, Lagedijk 33, Helmond.

Website HSV De Helm

 

 17 maart 2018 - Voorjaarswedstrijd SV de Vrijheid (Hoogeveen)

De voorjaarszwartkruitwedstrijd van SV de Vrijheid. Op 25 meter voorlaad revolver/pistool & achterlaad revolver. Op 50 meter voorlaad & achterlaad & vrije klasse geweer. Tevens duelschieten. Het is er altijd erg gezellig en vol is vol, dus zorg ervoor dat u op tijd bent.

Adres: Achteromsedijk 8C, 7903 TL Hoogeveen.

Website SV de Vrijheid

Uitnodiging

 

 31 maart 2018 - Rolling Block Wedstrijd (Baarlo)

Voor eigenaren van een Rolling Block is het vandaag een speciale dag. U kunt zich vandaag meten met andere RB schutters, en wel op het scherpst van de sportieve snede! De jaarlijkse Rolling Block Wedstrijd, ditmaal op de banen van SV Baarlo te Baarlo, wordt vandaag weer georganiseerd door Mark, Muriëlle en Rob. Er wordt geschoten in vijf verschillende klasses: Militair, karabijn, Jacht, Diopter en Pistool, zwartkruit only. Geschoten wordt er vanaf 10.00 h tot... wie zal het zeggen? Mocht u geen Rolling Block bezitten, laat het u niet weerhouden om het gebeuren mee te maken, er is vast wel een RB te regelen. Van tevoren laten weten dat u komt wordt in ieder geval op prijs gesteld in verband met het organiseren van het een en ander zoals bijvoorbeeld brood en soep. Hongerig knallen is niet de bedoeling!

Mocht u nog iets leuks hebben liggen, neem het gerust mee als uitbreiding op de prijzentafel.

Adres: Kuukven 66, 5991NK Baarlo.

Contact: Mark Gorissen

Info adres schietvereniging

 

 13-15 april 2018 - Frühjahrscamp SV Düring (Duitsland)

Het Frühlingscamp van Schützenverein Düring wordt altijd in het derde weekend van april gehouden. Traditioneel worden er tijdens het Frühlingscamp alleen wedstrijden voor achterladers en 'Unterhebel-Repetierbüchsen' gehouden. Met een voorlader schieten mag natuurlijk, maar buiten competitie. Per serie zes schoten op een kaart met diermotieven.

Adres: Stinstedter Weg 27612 Loxstedt, Duitsland

Website SV Düring

 

 ??  mei 2018 - The Tucker Kreuk Ranch (Almelo)

Afgelast wegens omstandigheden

Info: Website WS De Graafschap

 

 31 mei - 3 juni 2018 - Westernweekend SV de Vrijheid (Hoogeveen)

Wedstrijden voor & achterlaad revolver op de 25 meter. Op de 50 meter voor & achterlaad geweer, vrij geweer en 'vuursteen geweer' op de 50 meter, kanon op de 25 meter en op zowel zaterdag als zondag duelwedstrijden. Verschillende westernstands. Voorinschrijving op de website van SV de Vrijheid.

Let op nieuw banknummer: NL56RABO 017 299 4667.

Adres: Achteromsedijk 8C, 7903 TL te Hoogeveen.

Website SV de Vrijheid

Uitnodiging

 

 10 juni 2018 - VNW Wapenbeurs (Lunteren)

Alleen toegankelijk voor leden van de VNW (Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars). Toegang voor leden gratis, introducé's 5 euro.

Adres: Congreshotel De Werelt, Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren (Ede).

Website VNW

 

 15-17 juni 2018 - Sommercamp SV Düring (Duitsland)

Het niet te missen evenement, altijd in het derde weekend van juni! Gezellig en prachtig gelegen in de bossen. 's Avonds kampvuur. Zes schoten op een kaart met diermotieven. Acht euro voor de eerste kaart, alle volgende 2,50 euro. Klasses: 25 meter voorlaadpistool, revolver voor/achterlaad, 50 meter voorlaadgeweer, geweer achterlaad/Winchester type.

Adres: Stinstedter Weg 27612 Loxstedt, Duitsland.

Website SV Düring

 

 23-24 juni 2018 - Uncle Ted's barnshoot (Horst)

Achterlaad geweer, achterlaad revolver/pistool op de kaart op zaterdag. Cowboy Action op zondag. De wapens dienen origineel of van een model van vóór 1900 te zijn. 30-30, zwartkruit en nitro is toegestaan. Kamperen is beperkt mogelijk en u dient zich daarvoor van te voren in te schrijven.

Adres: Bergsteeg 20 , 5964 NJ Meterik.

Website Davy Crockett

 

 22-24 juni 2018 - Westerntreffen Oldenburg (Duitsland)

Dit jonge westerntreffen in Oldenburg is in 2013 voor de eerste maal georganiseerd door de Oldenburger Schützen von 1816 e.V. Westernkleding is niet verplicht. Meer informatie vindt u op de website van Camp Oldenburg.

Adres: Johann-Justus-Weg 117, 26127 Oldenburg (Duitsland).

Website Oldenburger Schützen von 1816 e.V.

Website Camp Oldenburg

 

 19-22 juli 2018 - Weasel Creek (Wenum/Wiesel)

Het 'Weasel Creek' western weekend wordt georganiseerd door DVS (De Veluwse Schutters). Een exceptioneel gezellig weekend in een buitengewoon mooie historische omgeving. Velen menen dat het één van de leukste weekenden in Nederland is. Let op: Het maximum aantal bezoekers wordt door de organisatoren beperkt gehouden, u ontvangt automatisch een uitnodiging als u er eerder bent geweest.

Voor info zie de Weasel Creek website.

Adres: Oude Zwolseweg 158, 7345 DG Wenum/Wiesel (bij Apeldoorn).

Website SV De Veluwse Schutters

Website Weasel Creek

 

 11-13 aug. 2018 - Pulverdampf in Düren (Duitsland)

Het ´Internationales Vorderladerschießen und Westerntreffen´ wordt georganiseerd door de Kentucky Muzzle Loaders. Voorladers only, dus laat uw achterlader maar thuis. Percussie of vuursteenslot is wat hier de klok slaat. Zes schoten op de kaart, 25 meter voor revolver of pistool en 50 meter voor de lange wapens. Per schietserie heeft u 30 minuten de tijd en een olieschot vooraf is toegestaan. Van schutters wordt verwacht dat zij in gepaste 'traditionele' kleding op de baan verschijnen. Schietjassen, schiethandschoenen etc. zijn, uiteraard, niet toegestaan.

Adres: Schießstand Wibbelrusch, Nideggener Strasse 275, 52349 Düren. (Duitsland). Tel. 0049 (0)2421-58007

Website Kentucky Muzzle Loaders

 

 15-19 aug. 2018 - Westernweekend Davy Crockett (Horst)

Het grootste, bekendste en drukste westernweekend van Nederland. Als u van veel drukte houdt mag u het niet missen, veel oude bekenden en stands van handelaren zijn in overvloed aanwezig. Er wordt onder andere duel- en CAS (Cowboy Action Shooting) geschoten. Houd er rekening mee dat u wellicht een paar uurtjes in de rij moet staan voor een schietbeurt en dat het dragen van wapens buiten het schietpunt niet is toegestaan.

Adres: Bergsteeg 20 , 5964 NJ Meterik. Tel: 077 3983122.

Website Davy Crockett

 

 22-26 aug. 2018 - Sweetwater Swamp (Felde, Duitsland)

Zwartkruitschieten kunt u tijdens dit kleine maar gezellige treffen in het Hoge Noorden van Duitsland, in de buurt van Aurich. Eerder onder de naam Westerntreff Felde, maar nu heet het Sweetwater Swamp. Naast Duitsers zijn er percentueel gezien veel Nederlanders die Sweetwater Swamp weten te vinden. Duelschieten en op de 25 meter baan wordt er geschoten met geweer en single action revolvers. Live muziek wordt verwacht op de zaterdagavond in het belendende café.

Adres: Kuckucksleegde, 26629 Großefehn, Duitsland (beneden Aurich).

Website Sweetwater Swamp

 

 30 aug. - 2 sept. 2018 - Schwäbisch Hall (Duitsland)

Dit is het '50e Internationales Vorderladerschiessen' georganiseerd door Schützengilde Hall, een vereniging die rond het jaar 1300(!) is opgericht. Dit is een joekel van een treffen, in de buurt van Stuttgart, dat massaal bezocht wordt. Wellicht is het zelfs het grootste van Europa. Op het program staat.... schieten met voorladers! Overigens, ook met andere western wapens kan in de specifieke disciplines worden geschoten. Dat betekent dat u uw achterlaad revolver (vast vizier), enkelschots geweer en Winchester (onderhevel repeteergeweer)-achtige, ook mee mag nemen. Schietkleding is een absolute no-go, historische kleding noodzaak.

Adres: Hasenbühl, D - 74523 Schwäbisch Hall-Hesental, Duitsland.

Website Schützengilde Hall e.V

 

 14-16 sept. 2018 - Westernweekend (Stein)

Dit weekend wordt altijd in het derde weekend van september gehouden. Hildo heeft het nog nooit zelf bezocht, maar dat zegt niets. Het wordt georganiseerd door SV The Ghostriders en de plaats is 'Stone City' ofwel het Schietsportcentrum te Stein (Limburg), een kleine 20 kilometer boven Maastricht, waar op het terrein uitermate smaakvol in cowboystyle een gevangenis, kerk, smederij en een winkel geplaatst zijn ter verhoging van de sfeer.

Adres: Platijkweg 3 6171 XA Stein.

Tel. 046-433.7800

Website Schietsportcentrum Stein

 

 23 sept. 2018 - VNW Wapenbeurs (Lunteren)

Alleen toegankelijk voor leden van de VNW (Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars). Toegang voor leden gratis, introducé's 5 euro.

Adres: CongresHotel De Werelt, Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren (Ede)

Website VNW

 

 xx sept. 2018 - Beavertail Memorial (Sint Odiliënberg)

Vervallen. In verband met aanpassingen aan de schietbanen gaat dit jaar de wedstrijd niet door. Volgend jaar zal het weer georganiseerd gaan worden..

Adres: 1e Hobertsweg, 6077 PJ in de gemeente Sint Odiliënberg.

Routebeschrijving

 

 29 sept. - 30 sept. 2018 - Westerntreffen Schützengesellschaft 1848 Saarbrücken

Een rit naar Saarbrücken is aan te raden voor wie een westernweekend bij onze oosterburen wel ziet zitten. Deze vereniging zag het levenslicht in 1848, dus aan ervaring om een leuk westernweekend te organiseren zal het hen niet ontbreken. Op het programma staan allerhande disciplines die u als zwartkruitschutter kunnen aanspreken.

Adres: Schützenhaus, Am Schanzenberg 30 (aan het einde van het beursterrein), 66117 Saarbrücken, Duitsland.
Website Schützengesellschaft Saarbrücken

Uitnodiging

 

 26-27 okt. 2018 - Westerncamp Verden (Duitsland)

Dit lange westernweekend wordt georganiseerd door de SchwarzPulverUnion (SPU) Aller/Weser e.V. Bij deze vereniging wordt met name met voorladers geschoten, maar ook achterladers en 'Unterhebel-Repetierer (Winchester, etc.) zijn welkom. De disciplines worden met 7 schoten op een motiefschijf verschoten op 25, 50 en zelfs 100 meter, en da's een end hoor! De wedstrijden zelf worden op twee bovenstaande dagen verschoten. Westernkleding verplicht.

Adres: Am Stadtwald 2, 27283 Verden (Aller), Duitsland.

Website Schwarpulverunion

 

 11 nov. 2018 - Quigley Cup SSV Remington (Venray)

Voor de lange-afstandliefhebbers. 50 meter staand voor & achterlaad revolver en geweer. 100 meter liggend en staand voor & achterlaad geweer. Beetje anders dan een gewone westerndag, want het dragen van wapens buiten het schietpunt is niet toegestaan. Toch is Hildo er al een paar keer geweest en ondanks de fikse afstand Groningen-Limburg vindt hij het de moeite zeker waard! Per email inschrijven en bij vragen kunt u even bellen.

Adres: Schietsportcentrum "De Versen", Sinnesstraat 7, 6745 DE Venray.

Website SSV Remington

 

 4 nov. 2018 - Hamburgershoot SSV Zaandam (Zaandam)

Hier krijgt u de Big Daddy, een hamburger van 400 gram op speciale supersize-broodjes, die optimale schietresultaten garandeert. Wiebelen van de honger doet u niet meer. Teveel van het goede? Geeft niets, een reguliere uitvoering is er ook. De disciplines zijn vereenvoudigd: open vizier, gesloten vizier, pistool en revolver. Hierbij zijn Vetterli/Pope, Lamarmora/Dreyse, Mariette/Webley in setjes samengevoegd. Kuchenreuter blijft een opzichzelfstaande discipline. De series bestaan uit 12 schoten, duren 25 minuten met 10 minuten wisseltijd. Westernkleding wordt op prijs gesteld. Schietkleding e.d. is niet toegestaan, net zomin als het dragen van wapens.

Wedstrijdopgave: 06-14987224 of info@ssvzaanstad.nl

Adres: Sportlaan 2, 1508 DZ Zaandam

Website: SSV Zaanstad

 

 17 nov. 2018 - Najaarswedstrijd SV de Vrijheid (Hoogeveen)

Vandaag zal er weer zwartkruit geschoten worden tijdens de Najaarswedstrijd van SV de Vrijheid. Het Nederlands Kampioenschap Duel wordt georganiseerd door de DFDA ofwel de Dutch Fast Draw Association en verschoten vanaf 11.00 h. Op de 25 meter trekt u uw voorlaad revolver/pistool & achterlaad revolver. De kaart hangt op 50 meter voor voorlaad, achterlaad en vrije klasse geweer. Enne: vol is vol, zorg ervoor dat u op tijd bent.

Adres: Achteromsedijk 8C, 7903 TL Hoogeveen.

Website SV de Vrijheid

Uitnodiging

Einladung

 

 9 nov. - 2 dec. 2018 - Wapenbeurs Kassel (Duitsland)

De internationale wapenbeurs in het midden van Duitsland. Geopend donderdag tot zondag van 10.00 h tot 18.00 h, zondag van 10.00 h tot 14.00 h. Blanke wapens, zwartkruitwapens en alles wat er omheen hangt. Intree 15 euro, zondag 10 euro en voor iedereen vanaf 18 jaar toegankelijk. Hildo is er in 2013 geweest, maar vond het wat zwartkruitwapens en accessoires betreft tegenvallen, voor wat zijn mening u waard is. Wel veel militaria en verzamelspul.

Adres: Damaschkestraße 55, 34121 Kassel, Duitsland.

Website wapenbeurs

 

 2 dec. 2018 - VNW Wapenbeurs (Lunteren)

Alleen toegankelijk voor leden van de VNW (Vereniging Nederlandse Wapenverzamelaars). Toegang voor leden gratis, introducé's 5 euro.

Adres: CongresHotel De Werelt, Westhofflaan 2, 6741 KH Lunteren (Ede)

Website VNW

 

 12 dec. 2018 - SV de Flint & SSV de Lindenboom (Lunteren)

Dit is de vierde zwartkruitwedstrijd, gezamelijk georganiseerd door de Flint en SSV de Lindenboom. In zes disciplines, 50 meter voor/achterlaad geweer, 25 meter voor/achterlaad revolver en 25 meter voor/achterlaad pistool. Hier moet wat voor u bij zijn! De wedstrijd wordt verschoten bij SV de Flint. Schietkleding is een no-go, westernkleding is niet verplicht en het dragen van wapens is niet toegestaan.

Opgave per mail (zie uitnodiging).

Adres: SV de Flint, Sportlaan 13A, 5951 NJ Belfeld.

Uitnodiging

 

 22 dec. 2018 - Snertwedstrijd The Poachers (Brummen)

De snertwedstrijd van de Poachers was in 2005 het eerste evenement ooit dat Hildo bezocht. Destijds nog zonder wapens en zonder verlof, en zelfs toen was het al de moeite waard. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen en om het jaar als rechtgeaard zwartkruitschutter goed af te sluiten, mag u 'm niet missen. Op het programma staan voor & achterlaad revolver (25 meter) en voor & achterlaad geweer (50 meter). U kunt schietkaarten kopen zoveel u wilt en schieten als er een plaats vrij is op de baan. Een kaart kost 3 euro waarop maximaal 5 gaten mogen zitten, bij ieder gat méér volgt puntenaftrek. Zeer betaalbare snert en broodjes met worst houden u op temperatuur!

Adres: Eerbeekseweg 17a te Brummen in het verenigingsgebouw van S.V. Willem Tell.

Website The Poachers

 

 29  dec. 2018 - Xmas Funschoot SV de Vrijheid (Hoogeveen

Een van de laatste evenementen dit jaar is de Funshoot bij SV de Vrijheid. U komt hier de disciplines 'Paalschieten' en de 'Turkey Shoot' tegen. Het spektakel wordt gehouden van 11.00h - 17.00h. op de 50 meter baan en zowel zwartkruit als nitro schutters zijn meer dan welkom!

Adres: Achteromsedijk 8C, 7903 TL Hoogeveen.

Website SV de Vrijheid

Uitnodiging

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 Back to zwartkruit index